Kongsvang

Beskæftigelse højt på dagsordenen i ny Sønderborg-aftale

Kongsvang har vundet ny delaftale med Sønderborg Kommune. En aftale som, udover rengøring, også har beskæftigelse højt på dagsordenen.

Vores serviceleder Dorte spiller en vigtig rolle i vores gode samarbejde med Sønderborg Kommune.

Det er en ganske særlig aftale, vi netop har sat vores underskrift på. Med underskriften forpligter vi os ikke alene på at levere rengøring af høj kvalitet i Sønderborg Kommune. Det var nemlig afgørende for Sønderborg Kommune, at vinderen af dette udbud også har et ønske om, og er i stand til, at tage et socialt ansvar for at få flere af kommunens borgere i arbejde. Så nu glæder vi os til at bevise, at Sønderborg har valgt den helt rigtig partner til opgaven: 

“Vi har allerede et virkelig godt samarbejde med Sønderborg Kommune, så vi er enormt glade for, at det samarbejde og vores gode relation med kommunen skal fortsætte. Jeg ser det faktisk som lidt af et privilegie, at vi, og vores dygtige medarbejdere i Sønderborg, fortsat skal servicere kommunens borgere og medarbejdere. At vi så kobler en spændende beskæftigelsesindsats på, det gør jo kun det videre samarbejde endnu mere interessant, fortæller regionschef i Kongsvang, Jette Jacobsen.

Serviceleder Dorte fejrer her Ioan-Sorin og Ramona Elenas 5-års-jubilæer. En fast Kongsvang-tradition.

Kræver en målrettet indsats

Netop aftalen om en indsats på beskæftigelsesområdet, er noget, vi ser meget frem til, fortæller Chef for HR, Udvikling & Kommunikation i Kongsvang, Cathrine Curting: 

“Vi har en lang historik og god erfaring med at få folk i arbejde, som ellers har haft svært ved at få foden ind på arbejdsmarkedet. Så vi tror på, at vi kan gøre en forskel for de borgere i Sønderborg Kommune, som har et ønske om at blive selvforsørgende, men mangler en arbejdsgiver, der giver dem chancen og de rette vilkår for at lykkes. 

Det kræver et stærkt fokus på det enkelte menneskes motivation, forklarer hun: 

“I Kongsvang sorterer vi ikke folk fra, fordi de ikke har lange uddannelser, eller fordi de ikke taler flydende dansk. Vores erfaring er tværtimod, at det der virkelig gør en forskel, det er, om personen er motiveret for at arbejde og ønsker at gøre en indsats. Så skal vi nok hjælpe med alt det andet. Sprogundervisning, en god mentor, faglig udvikling og opbygning af en arbejds-identitet”, fortæller hun og uddyber: 

“Det handler grundlæggende om, at vi ser på hele mennesket. Hvad kommer personen med? Hvor ligger vedkommendes potentiale, og hvilke udfordringer skal vi tage hensyn til og arbejde med? Her er alle mennesker forskellige, og for at lykkes med en god beskæftigelses-indsats, så kræver det, at vi møder hver enkelt med nysgerrighed, velvilje og også tålmodighed”.

Kongsvang har allerede to basis-danskhold i Sønderborg, hvor medarbejdere sammen kan øve sig og blive bedre til det danske sprog.

Kræver en målrettet indsats

Med den nye delaftale bygger vi videre på et solidt samarbejde med kommunen gennem 5 år. Derfor har vi også allerede et stærkt team af dygtige medarbejdere i Sønderborg, og nu glæder vi os meget til på sigt at byde endnu flere Sønderborg-borgere velkomne i Kongsvang. 

Den nye aftale træder i kraft d. 1. december 2020.