Kongsvang

Internt i Kongsvang

Det er vores ansvar at være ekstra påpasselige

Kongsvangs medarbejdere besøger hver dag skoler, institutioner og kontorer. Derfor er det bydende nødvendigt, at man fra Kongsvangs side er ekstra påpasselige, så man sikrer medarbejderne og kunderne, de besøger, siger Christina Nyhus, direktør i Kongsvang. 

Der er kun tale om lille håndfuld. 

Så mange medarbejdere hos Kongsvang Facility & Cleaning har i skrivende stund (november 2020, red.) været testet positive for Covid-19, siden virussen for alvor brød ud i marts. Et imponerende lille tal, når man tænker på, at virksomhedens beskæftiger over 1.200 medarbejdere, der hver dag besøger skoler, institutioner og virksomheder landet over. 

Samtidig vidner denne lille håndfuld om Kongsvangs påpasselighed og ordentlighed, når det kommer til at sikre sine ansatte og kunder i en tid med Covid-19. 

Det er en påpasselighed og en ordentlighed i forhold til at mindske smittespredningen, der ligger i naturlig forlængelse af virksomhedens grundlæggende DNA, siger Jette Jacobsen, Kongsvangs regionschef i Nordjylland og Syddanmark.

Qua vores services så vi det som bydende nødvendigt, at vi som det første tilbage i marts fik sørget for at formidle og holde vores medarbejdere opdateret på de seneste retningslinjer fra sundhedsmyndighederne

Jette Jacobsen, Regionschef i Kongsvang

Universel instruktionsvideo

Men tydelig kommunikation i en virksomhed med en medarbejderstab, der tæller mennesker fra over 55 nationaliteter, kan være en udfordring. Derfor benytter Kongsvang sig bl.a. af app’en Workplace, hvor medarbejderne får oversat al intern kommunikation til deres eget sprog.

Og så udvikler virksomheden små instruktionsvideoer, der skal virke som en anden måde at omgå eventuelle sprogbarrierer.

»Det er videoer, som er møntet på at sikre, at der ikke hersker den mindste i tvivl om, hvordan medarbejderne skal agere i forhold til Covid-19 ude på skolerne, institutionerne og virksomhederne,« siger Christina Nyhus, den ene af to direktører i Kongsvang.

»Videoerne minder bl.a. medarbejderne om altid at iføre sig en nyvasket uniform, når de starter en arbejdsdag, samt hvor stor afstand de bør have til hinanden og kunderne.«

Kort sagt er der ikke noget, der hedder at være for forsigtig. Den kommunikation er også formidlet ud til virksomhedens mellemledere.

»Vi har gjort det meget klart, at det er okay at sige nej til et møde eller holde dem virtuelt, hvis det er muligt,« siger Christina Nyhus.

De samme mellemledere er samtidig blevet klædt på, så de ansigt-til-ansigt med medarbejderne kan være med til at vejlede og styrke medarbejderne i at sikre sig selv og kunderne mod smittespredning.

Selvisolation, opsporing og arbejdsbobler

Er en medarbejder i Kongsvang testet positiv for Covid-19, følger Kongsvang samme forsigtighedsprincipper, som sundhedsmyndighederne anbefaler.

Medarbejderen sendes hjem i selvisolation, og alle, som kan have været i nærkontakt med vedkommende, opspores og informeres. Den smittede samt kollegerne, som den smittede har været i nærkontakt med, skal herefter testes negativ for Covid-19 to gange, inden de igen kan starte på arbejde.

Men som nævnt har der indtil nu kun været en lille håndfuld tilfælde, og det skyldes ifølge Christina Nyhus, at Kongsvang helt grundlæggende ser det som sit ansvar at være ekstra påpasselige i en tid med Covid-19.

»Derfor har vi indrettet os sådan, at medarbejderne nu arbejder inden for en bobbel af de samme arbejdspladser for på den måde at mindske smitterisikoen for vores medarbejdere og kunder,« slutter Christina Nyhus.

Om Kongsvang Facility & Cleaning

Kongsvang Facility & Cleaning har godt og vel 1.200 ansatte, der arbejder i servicefag inden for rengøring, kantineordning, vagt & sikkerhed, forplejning, facility løsninger samt indretning og vedligeholdelse af virksomhedernes grønne områder. Her er en klar holdning til kvalitet, uddannelse, integration og miljø, der afspejles i virksomhedens kunder. De skal efterspørge Kongsvangs kompetencer og passe ind i virksomhedens profil.

Ring til Gitte

Har I brug for en uforpligtende snak eller et konkret tilbud, er vi altid klar med en kop kaffe eller en snak over telefonen. I ringer eller skriver blot til Gitte Rohmann i vores kundeservice.