Kongsvang

Testimonial – Aarhus Business College

“Kongsvang har givet os tryghed”

Landets uddannelsesinstitutioner har været blandt de særligt udsatte under Covid-19. Det har ad flere omgange vakt bekymring hos bl.a. Aarhus Business College. Her har professionel vejledning og grundig ekstra-rengøring fra Kongsvang skabt tryghed i en utryg tid.

I september kunne Statens Serum Institut meddele, at 27 pct. af alle landets smittetilfælde med Covid-19 fandtes blandt unge i alderen 20-29 år. I særdeleshed var det unge fra Region Hovedstaden og Region Midtjylland, der var blandt de mest udsatte.

For en af landets store uddannelsesinstitutioner med mange studerende i netop den aldersgrupper skabte det naturligvis bekymring hos Aarhus Business College. Både blandt personalet og uddannelsens elever. Kongsvang varetog i forvejen rengøringen hos Aarhus Business College, men da Covid-19 for alvor blev en realitet i Danmark, valgte handelsgymnasiet at tilkøbe ekstra rengøring, som Kongsvang tilbød i forbindelse med Covid-19.

Først og fremmest valgte vi at gøre det for at mindske risikoen for smitte. Men det gav helt tydeligt også en tryghed for både de ansatte og eleverne, når de i løbet af dagen så, at der kom rengøringspersonale forbi. De så, at der blev taget professionelt og ekstra hånd om rengøringen.

Martin Sørensen, Facility manager ved Aarhus Business College

En tryghedsfølelse eller mangel på sammen, der blev understreget af de perioder, hvor uddannelsen vurderede, at smittetrykket var langt nok nede til, at der ikke var behov for ekstra rengøring.

»Der var lynhurtigt ansatte forbi og efterspørge, at der kom ekstra rengøring på igen. Og det gjorde vi så, for ønsket var virkelig stort,« siger Martin Sørensen.

Gode råd og stor fleksibilitet

Det er bl.a. fleksibiliteten i at kunne til- og fravælge, som det passer, der for Martin Sørensen særligt har været værdsat ved samarbejdet med Kongsvang under Covid-19. Her har Mette Frederiksens pressemøder ofte præsenteret facility manageren for nye logistiske udfordringer. Men Kongsvang har aldrig været én af dem.

»De har været enormt fleksible i forhold til, hvor uforudsigeligt det hele tiden har været med corona. Eksempelvis, da det hele lukkede ned i tirsdags (Regeringens delvise nedlukning af landet den 8. december 2020, red.). Det betød, at vi ikke havde brug for rengøring, og der kunne jeg bare ringe fra den ene dag til den anden og aflyse. Uden ekstra omkostninger.«

Rengøringen er der – så at sige – heller ikke en finger at sætte på. Det skyldes bl.a., at Kongsvang har været gode til løbende at vejlede i forhold til rengøring samt de sprit- og rengøringsprodukter, som Aarhus Business College selv har skullet anvende.

»Vi har fået gode råd i forhold til især specifikke rengøringsprodukter, som vi skal tørre vores borde af med. Det handler eksempelvis om ikke at bruge produkter, der indeholder sprit, da det ville have ødelagt samtlige borde. Der fik jeg en opringning med vejledning om det,« siger Martin Sørensen.

Råd og vejledning til kunderne om bl.a. rengøringsprodukter og sprit har været essentielt for Kongsvang i hele forløbet med Covid-19. Virksomheden oplevede, at flere af deres kunder fik ødelagt både borde, stole og gulve, bl.a. fordi de brugte sprit til alt fra desinficering af hænder til rengøring.

»For os betød det helt konkret, at vi undgik at ødelægge vores borde, fordi de tidligt i forløbet med Covid-19 tog kontakt og fortalte os, hvilke produkter vi skulle og ikke skulle bruge. Det sparede os for en potentiel meget stor udgift,« siger Martin Sørensen.

Aarhus Business College

Handelsgymnasium beliggende i Viby J i Aarhus er, med sine 1.000 elever, en af landets største.

Ekstra rengøring til forebyggelse af Covid-19

Mod forebyggelse af Covid-19 tilbyder Kongsvangs ekstra rengøring, hvor de i løbet af dagen tager ud til virksomheden og med vand og sæbe rengøre samtlige kontaktflader. Alt fra gelænder over lyskontakter til dørhåndtag og armatur. Rengøring har to formål: 1) Mindske risikoen for Covid-19 og andre sygdomme på arbejdspladsen. 2) Gøre medarbejderne trygge i at gå på arbejde.

Ring til Gitte

Har I brug for en uforpligtende snak eller et konkret tilbud, er vi altid klar med en kop kaffe eller en snak over telefonen. I ringer eller skriver blot til Gitte Rohmann i vores kundeservice.