Kongsvang

Vand, sæbe og ordentlighed

Rengøring under Covid-19 er ikke så hokus pokus

Beskyttelsesdragter og dyre rengøringsmaskiner har været blandt tiltagene, når rengøringsvirksomheder er rykket ud under Covid-19. Men vand, sæbe og sund fornuft er i de fleste tilfælde rigeligt, fortæller direktør i Kongsvang.

Jørgen Hertz tager Covid-19 alvorligt. Meget alvorligt. Ikke mindst fordi han sidder som direktør i Kongsvang Facility & Cleaning, der til dagligt gør rent for virksomheder og offentlige arbejdspladser over hele landet. 

Alligevel har han måtte ryste lidt på hovedet, når små og store rengøringsvirksomheder under Covid-19 er rykket ud i beskyttelsesdragter til en helt almindelig rengøring. Her gælder der nemlig grundlæggende samme regler, der gjaldt inden Mette Frederiksens nu berømte pressemøde tilbage i marts.

Der har jeg rystet lidt på hovedet. Det samme gælder virksomheder, der har investeret i litervis af desinficeringsmidler og dyre rengøringsapparater. Covid-19 eller ej handler rengøring om at bruge sin sunde fornuft, vand og sæbe. Der er ikke så meget mere hokus pokus i det,« siger Jørgen Hertz.

Der skal selvfølgelig værnemidler som handsker, masker og rene uniformer til, når man som os er ude på kontorer og institutioner. Men så handler det om at gøre rent på samme måde, som vi altid har gjort rent.

Jørgen Hertz, Direktør

Udsatte kontaktflader

Alligevel kan der være tilfælde – mere specifikt flader – hvor vi i en tid med Covid-19 bør være ekstra opmærksomme. Og hvor desinfektionsmidler kan være en god idé. 

»Er der tale om aftørring af kontaktflader, som mange på kontoret er i berøring med hver dag, så kan man godt vælge at tilsætte en smule desinfektion i sæbevandet.«

Kontaktflader, som I på kontoret meget simpelt kan blive opmærksomme på.

»Bevæg dig rundt på kontoret en dag, mens du noterer, hvor mange forskellige kontaktflader, du faktisk er i kontakt med. Du vil hurtigt opdage, at det langtfra kun er dørhåndtaget og armaturet ude på håndvasken, der er de udsatte kontaktflader,« siger Jørgen Hertz.

Nedsætter sygefraværet

Mens grundigere rengøring og øget opmærksomhed på kontaktflader mindsker risikoen for smittespredning, tyder det også på, at det har en anden sundhedsfremmende effekt. Flere virksomheder og kommuner har under Covid-19 oplevet, hvordan sygefraværet er faldet drastisk.

Bl.a. i Kolding Kommune, hvor man på seniorområdet i uge 21 kunne registrere, at sygemeldingerne var faldet med hele 37 pct. sammenlignet med året forinden. 

Hos Kongsvang kan kunder bestille en Covid-19-rengøring. Det betyder helt konkret, at der er sat ekstra rengøringspersonale på under en normal rengøring. Kongsvangs regionschef i Nordjylland og Syddanmark, Jette Jacobsen, oplever, at efterspørgslen på denne type rengøring ikke alene handler om at nedbringe smitterisikoen. 

»Det er selvfølgelig først og fremmest derfor, at de bestiller en Covid-19 rengøring. Men jeg hører også, at efterspørgslen lige så meget handler om at nedbringe det generelle sygefravær i den enkelte virksomhed,« siger hun.

Derfor er det hendes forventning, at når vi er blevet kvit med Covid-19, så vil et øget fokus på rengøring og hygiejne fortsætte rundt på landets virksomheder. Det vil nemlig ikke blot være en økonomisk gevinst for arbejdsgiveren. De færre sygedage vil samtidig øge livskvaliteten hos medarbejderne.

 
en plakat der viser covid19 retningslinier og tips

Procedure for almindelig grundig håndvask med sæbe

  • Fugt hænder og håndled med vand, inden sæben påføres
  • Fordel sæben på hver finger, mellem alle fingrene, på håndryggen, håndfladen og omkring håndled.
  • Gnid fingerspidser, fingermellemrum, håndflade og håndled ind i mindst 15 sekunder.
  • Skyl sæben af under koldt eller tempereret vand.
  • Tør derefter hænderne af i papir.
  • Varmlufttørrer bør ikke anvendes.

Ring til Gitte

Har I brug for en uforpligtende snak eller et konkret tilbud, er vi altid klar med en kop kaffe eller en snak over telefonen. I ringer eller skriver blot til Gitte Rohmann i vores kundeservice.