Kongsvang

Danskundervisning skudt i gang Sønderborg

Der skulle selvfølgelig kage til. For nu kan vores dygtige medarbejdere i Sønderjylland også gå til frivilligt dansk og få godt hul på det danske sprog.

Som servicevirksomhed er vi landsdækkende. Helt samme dækning har vi endnu ikke med vores frivillige danskhold, men fredag tog vi et skridt på vejen. Her startede vi to nye hold op i Sønderborg, hvor 23 Kongsvang-medarbejdere fra august er klar til at lære dansk fra bunden. 

De deltager, fordi de ønsker at knække koden til det danske sprog, så de bedre kan begå sig i Danmark. På arbejdspladsen, i supermarkedet og alle andre steder, hvor sprogkundskaber gør en forskel. Og  vores frivillige hold handler det netop om den forskel. Her er ingen tests og eksaminer, men blot muligheden for at oparbejde lidt mere sprogligt overskudDet fortæller Anne Sofie Skou Jessen, som er job- og uddannelsesansvarlig i Kongsvang: 

“Det første mål er da helt klart, at de får hul på det danske sprog i nogle sjove og uformelle rammer. På de her hold går vi ikke så meget op i, præcist hvor langt de når. Det er frivilligt. Så det skal være sjovt. Det skal være hyggeligt. Og der skal være plads til, at man siger noget værre sludder. Det handler jo om, at de hver især skal få en god start og nogle helt basale sprogkundskaber. For små skridt kan betyde meget i deres hverdag”, siger hun.

Giver blod på tanden

Det sker dog ofte, at deltagerne tager større skridt, end man egentlig kan forvente, fortæller Anne Sofie: 

“Læringskurven plejer faktisk at være ret stejl. Jeg er ofte ret imponeret over hvor hurtigt, mange af vores medarbejdere suger til sig. Man kan mærke, at nogle af dem virkelig får blod på tanden, og det mærker de også ude i vores drift, hvor medarbejderne fra holdene forsøger sig mere på dansk end tidligere. 

De har jo fundet ud af, at det virkelig kan bruges til noget. At det giver muligheder. Det er rigtig fedt at opleve, så det gør også, at jeg er virkelig glad for, at vi kan starte to hold op her i Sønderborg. Og de virker meget motiverede hernede, så det var så dejligt at skyde det i gang i dag”, fortæller job- og uddannelsesansvarlig, Anne Sofie Skou Jessen. 

De to sønderjyske hold starter først rigtig op til august. Samme tid som holdene i Aarhus går i gang igen efter en længere corona-pause.