PASSIONERET LEDERSKAB
ÅBENHED OG ÆRLIGHED

Troen på at kunne gøre en forskel

60-års fødselar og Kongsvang-direktør

Direktør og medstifter af Kongsvang Rengøringsservice, Jørgen Hertz, fylder i dag 60 år. I den forbindelse bringer vi her et portræt af manden med ambitioner og viljen til at gøre en forskel. Sammen med Christina Nyhus stiftede han Kongsvang Rengøringsservice i 1998 med bopæl i Aarhus. Virksomheden, der sidenhen blot er vokset, har for nyligt også bredt sig til Sjælland og tæller i dag omkring 1000 medarbejdere på landsplan. Vi har talt med Jørgen omkring hans passion for servicebranchen – og dét, at skabe og drive en sund forretning.

 

Ordentlighed

Jørgens drivkraft skal blandt andet findes i at gøre det umulige muligt. Så da han tidligt i sin karriere blev bevidst om rengøringsbranchens blakkede ry, affødte det ambitioner om at gøre en forskel. Han og Christinas mission har siden dengang været at skabe en rengøringsvirksomhed, der spiller efter reglerne og løfter vilkårene og udviklingsmulighederne for de ansatte i branchen.

"Det er en konstant proces, men udviklingen i vores kerneværdier har hele tiden været en prioritering – og vil fortsat være det."

Jørgen fortsætter, at han har stor respekt det arbejde, hver enkelt medarbejder udfører. I Kongsvang anerkender man, at servicebranchen kan være en benhård branche, hvorfor den generelle arbejdsbetegnelse for Kongsvangs medarbejdere er blevet til ’Hverdagens Helte’. For det er de i den grad!

 

Passion og faglig stolthed

Der er ingen tvivl om, at Jørgen og Christina har bygget Kongsvang op omkring deres medarbejdere, og at medarbejderne er virksomhedens bankende hjerte.

”Vi har med en branche at gøre, hvor mennesker kan starte fra ingenting og nå lige så langt, som de har lysten, viljen og ambitionerne til – hvis de har en arbejdsplads, der tror på dem og giver dem mulighederne. Vi tror på vores medarbejdere og ser det som én af vores fornemmeste opgaver at løfte dem. Vi er ikke bedre end de medarbejdere vi har og med dét følger der et stort ansvar!"

Det har også betydet, at Kongsvang prioriterer uddannelse og faglig udvikling i sin kerneforretning, og uddanner selv egne medarbejdere i Kongsvang Academy. Faglig stolthed er vigtigt, og blandt andet gennem uddannelse udvikles både den enkelte medarbejder samt virksomhedens konkrete serviceydelser. Jørgen fortæller, at det for ledelsen i Kongsvang er vigtigt at fange de medarbejdere, som har ambitioner om at dygtiggøre og avancere sig – og sørge for, at de får muligheden.

”Vi gik for nyligt online med Workplace, der er vores nye medarbejder-intra. Her er der gode muligheder for netop at fremhæve interessante medarbejdere, som skiller sig ud og kan inspirere andre.”

 

Mangfoldighed og anerkendelse

Kongsvang byder på en stor diversitet – og har medarbejdere ansat fra hele verden. I virksomheden tales der over 100 forskellige sprog.

”Vi har valgt, at dansk er vores ’kontorsprog’, og vi investerer derfor i praksisnær og målrettet danskundervisning, der bidrager til vores medarbejderes integration samt gør deres arbejdsdag lettere."

I servicebranchen er der generelt en stor medarbejderrotation, hvilket gør det endnu vigtigere at sørge for, at medarbejderne trives og føler sig værdsat. Gode vilkår og et skulderklap i ny og næ er vigtigt, og derfor har ledelsen i Kongsvang valgt at fejre hver enkelt medarbejders jubilæum – lige fra 5-års og frem. Dette foregår med en sammenkomst med lidt mad, blomster og en gave i selskab med nærmeste leder og kollegaer.

 

Fuld fart fremad

Jørgen har altid sat barren højt og fortæller, hvordan han og Christina fra dag ét har sammenlignet sig med de største på markedet. Dette sammen med en dyb passion for servicefaget, medarbejderne og kunderne har drevet dem til at udvide forretningen fra Jylland og Fyn til Sjælland. På turen gennem landet har virksomheden fundet frem til opskriften på et værdifuldt samarbejde – både internt og eksternt med deres kunder. Og med hjertet på rette sted og en arbejdstakt på 130 skal det blive spændende fremtid for Kongsvang og hverdagens helte.

 

Stort tillykke til dig Jørgen med din 60 års fødselsdag.

Jørgen

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden