PASSIONERET LEDERSKAB
ÅBENHED OG ÆRLIGHED

Elev-bonus

Bøde-eller-bonus-ordningen skal motivere virksomheder til at ansætte flere elever

Vi er i Kongsvang stolte over at leve op til vores ansvar og kravene i den trepartsaftale, som Venstre-regeringen, lønmodtagerne og arbejdsgiverne indgik i 2016. Det betyder at vi med årsopgørelsen fra 2018 har modtaget en bonus - ligesom 18.869 andre danske virksomheder.

Omvendt har 41.639 virksomheder stået overfor en løftet pegefinger og bøderegn på 27.000 kr. pr. manglende elev. De har nu fået en bøde. Men hvilken effekt har sådan en ordning, hvis vi ikke samtidig tager en åben dialog omkring de bagvedliggende årsager til at mange virksomheder ikke lever op til kravene. Tør vi det?

Vi må indrømme, at det indimellem i servicebranchen er utrolig svært at leve op til de kriterier, der opstilles i serviceassistentuddannelsen. Vi synes, at uddannelse er vigtigt - MEN helt konkret, er det vanskeligt at tilbyde vores elever de efterspurgte serviceopgaver, da de stort set ikke findes i udbuddene – og at mange af de offentlige udbud er støvsuget for interne serviceopgaver. Hvis vores branche fremadrettet skal bidrage med spændende og relevante elevpladser, har vi derfor behov for at de offentlige EU-licitationer følger med udviklingen, når de udarbejder betingelserne i deres udbud. Og at uddannelsesudbyderne samtidig holder sig up to date og tilpasser indholdet i uddannelsen til de efterspurgte behov i branchen. Sammen kan vi på den måde styrke vores branche fagligt.

Så lad os løfte i flok – for vi vil rent faktisk gerne være med!

1280x 554_Ion

 

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden