En sej indsats - godt i gang med dansk

Stor dedikation

Vi er nu 2 måneder inde i denne sæsons danskundervisning, og vores medarbejdere, som modtager danskundervisning, arbejder hårdt frem mod deres eksamen i juni. De håber på at gentage succesen fra sidste sæson, hvor samtlige danskkursister bestod deres dansk-eksamen og rykkede endnu et sprog-niveau op. Vi er enormt stolte på vores medarbejderes vegne over igen at kunne konstatere, at vi holder en dumpeprocent på 0! 

 

Bevis på en god indsats 

Vores medarbejderes dedikerede indsats og de enestående eksamensresultater blev fejret den 26. januar, hvor vi havde huset fuld af en flok glade og stolte medarbejdere. Til lyden af klapsalver fra deres kolleger fik de personligt tildelt diplom af deres underviser, Karin, fra FO Aarhus og Cathrine, vores HR- & Uddannelsesansvarlige, som begge har fulgt dem, fra da de startede. Særligt store klapsalver blev der givet, da vores to dedikerede serviceledere Bart og Margaret modtog deres diplomer – de blev nemlig de første til at gennemføre det sidste af de fire FVU trin, hvilket i sværhedsgrad svarer til en dansk 9. klasses eksamen. Herefter blev der traditionen tro gået til den med kagemand, kaffe og hyggesnak på dansk 

 

At forstå og kunne gøre sig forståelig 

Til stede var også medarbejdere, som er nye på danskholdene, og derfor blev der også snakket om, hvad det egentlig vil sige at gå til dansk i Kongsvang i arbejdstiden. At baggrunden for dette tilbud blandt andet handler om at styrke deres kommunikative færdigheder, så de bedre kan forstå og gøre sig forståelige over for medarbejdere, kollegaer og kunder og dermed være med til at sikre et værdifuldt samarbejde over hele linjen. Som Bart fortæller "Jeg oplever særligt i kontakten med kunderne, at mit arbejde er blevet lettere. De samme problemer bliver lettere at håndtere, når du kan tage en dialog omkring det. Folk bliver mere tålmodige, når de oplever, at du gør en indsats for at lære dansk og blive integreret. Det siger meget om dig, og det giver respekt. Også selvom du ikke taler perfekt". Barts bedste råd til hans kollegaer er, at de skal bruge sproget så meget som muligt og tale med alle omkring sig; "man lærer tingene bedst og hurtigst, når man gentager det igen og igen og igen". 

 

Således har vi nu startet tre ugentlige hold op igen, og vi krydser fingre for, at vi kan gentage den flotte succesrate igen til sommer. Uanset, så er vi enormt stolte af den ihærdige indsats, som vores medarbejdere lægger i danskundervisningen – dansk er ikke et nemt sprog og vi har den største respekt for, at de hver uge tager kampen op. 

 

Stort tillykke til jer alle med de flotte resultater og god fornøjelse med forårets undervisning. 

IMG 3635

IMG 5186

IMG 0102 2

IMG 0989

IMG 2552

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden