PASSIONERET LEDERSKAB
ÅBENHED OG ÆRLIGHED

Erhvervsøkonom i praktik i HR

Fuld fart frem fra dag ét

I Kongsvang bød vi d. 1. oktober varmt velkommen til Trine, som siden har været 8 uger i praktik i vores HR afdeling. Trine er nyuddannet kandidat i erhvervsøkonomi og psykologi som sidefag ved Aarhus Universitet. Hun har siden endt uddannelse gået med drømmen om, at få et større indblik i arbejdet i en HR afdeling, samt at tilføje nye kompetencer og viden til hendes kompetenceprofil. I Kongsvang synes vi det er dejligt, at kunne give nyuddannede som Trine relevant erfaring og muligheden for, at koble den viden, hun har tilegnet sig fra studiet med konkrete opgaver i praksis. Samtidig finder vi det også interessant med de nye inputs og perspektiver, som Trine har kunnet bidrage med i forløbet qua hendes baggrund.

Tidligt op - forståelse for driften

Trine startede med at være tidligt oppe og prøve kræfter med vores servicemedarbejderes arbejde i et nogle dage, for at få et indblik i og forståelse for vores drift. Hun blev koblet på vores tilsynsassistent, Kamila. ”Det var rart at komme til at opleve 'den anden side' af Kongsvang - og det gav en stor forståelse for og indblik i den arbejdsdag som servicemedarbejderne har” - og denne forståelsen er netop afgørende, når vi arbejder i HR, hvis vi skal kunne servicere driften bedst muligt og skabe størst mulig værdi i vores arbejde.

Learning by doing

Sideløbende med begyndte Trine desuden, at følge HR og Uddannelseskonsulent, Cathrines, daglige opgaver – og hun blev knyttet til særligt undervisningen i Kongsvang Academy i en form for sidemandsoplæring. Trine blev derefter gradvist sat i gang med selvstændigt at løse nogle af de administrative opgaver. En praktik hos Kongsvang tager nemlig udgangspunkt i learning by doing - hvortil der er knyttet en form for mentor, således at der hele tiden er mulighed for sparring og vejledning. Herved tror vi nemlig, at praktikken bliver mest udbytterig for alle parter.

Derfor er det også vigtigt, at man er indstillet på at tage ansvar – og det var lige efter Trines hoved. Som hun selv udtrykker det: ”Det har været så fedt, at man har fået ansvar næsten fra dag et. At man kan mærke, at der er tillid til en - og man får lov til at vise, hvad man kan, og derved kan bidrage til afdelingen”.

Det har været en fornøjelse, at have Trine som en del af teamet – og vi ønsker hende al mulig held fremover.

Hvis du selv er interesseret i, at høre om mulighederne for virksomhedspraktik, er du altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgninger til vores HR afdeling: hr@kongsvang.net.

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden