PASSIONERET LEDERSKAB
ÅBENHED OG ÆRLIGHED

Flygtninge i praktik i Kongsvang

Fokus på integration og uddannelse

Tirsdag den 11 oktober gik endnu et af Kongsvangs integrationstiltag i gang. Det har altid været et mål, at vi som virksomhed bidrager til den gode integration. Derfor har vi indgået samarbejde med Give-Grindsted Uddannelsescenter, der havde 11 flygtninge med til Kongsvangs hovedkontor i Åbyhøj. Programmet stod på Kongsvangs uddannelsesmodul for servicemedarbejdere - denne gang særligt tilrettelagt for potentielle praktikanter. I løbet af undervisningen blev der talt om midler og metoder og forventninger til en servicemedarbejder i Kongsvang. Yderligere blev der også vendt, hvad det vil sige at være praktikant – og hvordan det danske arbejdsmarkedet er skruet sammen. Når vi i Kongsvang har medarbejdere med andre nationaliteter end dansk er det nemlig vigtigt, at vi ikke blot introducerer dem til deres konkrete arbejde, men at vi også indtager en aktiv rolle i forhold til at sikre en værdifuld integration - både på og uden for arbejdet.

Åbenhed og humor på tværs af sprogbarriere

Dagens undervisning kunne foregå på dansk og uden tolk - og alle var gode til at hjælpe hinanden. "Vi gør meget ud af, at integrere billeder og videoer i undervisningen samt afprøve rengøringsmetoder i praksis. Vi tror på, at det er med til at mindske sprogbarriererne og fremme det samlede læringsudbytte på vores uddannelsesforløb " fortæller HR & Uddannelseskonsulent, Cathrine. Stemningen var generelt høj, engageret og positiv fra start til slut, hvor humor også var en vigtig ingrediens i dagens program.

Stor interesse og indlevelse

Cathrine guidede dagens kursister godt igennem aspekterne ved et job som servicemedarbejder i Kongsvang. Der var stor interesse for hele dagens program, som indebar undervisning i alt fra doseringsforhold, ergonomi, metoder og dét at skabe gode rutiner i sit arbejde. "Det er skønt, at have en så engageret flok kursister til undervisning, der er opmærksomme, stiller relevante spørgsmål og er indstillet på at lære", kunne Cathrine efterfølgende fortælle videre til en glad Pia, som er integrationsmedarbejder og kontaktperson ved Uddannelsescenteret. I den praktiske del af undervisningen gik alle til opgaven med ’gå-på-mod’ og højt humør. Det var lige før, der var kamp om inventarmoppen, idet alle gerne ville prøve kræfter med den og vise, at de havde styr på metoderne.

Tusinde tak for en god og hyggelig uddannelsesdag - og held og lykke til de første praktikanter, der skal ud og svinge gulvmopperne!

Fullsizeoutput _5b6

Fullsizeoutput _5b4

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden