PASSIONERET LEDERSKAB
ÅBENHED OG ÆRLIGHED

Hvorfor er der ikke ’æ’ i hest?

August betyder vanen tro opstart på Kongsvangs danskhold

Sommerferien er forbi, og det betyder opstart af danskundervisningen i Kongsvang Academy, hvor tredive medarbejdere, fordelt på tre hold, stiller skarpt på arbejdsrelateret dansk, kultur, grammatik, udtale og meget mere frem til jul. 

 

En sej indsats 

Fredag den 17. august mødtes alle, "gamle” som nye danskkursister, derfor til det halvårlige opstartsmøde, hvor der vanen tro blev lagt ud med overrækkelse af diplomer. Alle holdt vejret, da det blev fortalt, hvem der var rykket et trin tættere på det, der svarer til en 9. klasses danskeksamen. Fem medarbejdere fik et særlig stort tillykke med på vejen, fordi de netop har bestået fjerde og sidste trin og dermed har fået det endelige bevis på deres danskkundskaber. Og enkelte medarbejdere måtte denne gang se sig slået af en hård eksamen, som de i efteråret får chancen for at tage kampen op med igen. For Kongsvang er det afgørende den enkeltes indsats og udvikling, og vi sender et kæmpe skulderklap rundt til alle jer, der hver dag gør en indsats og arbejder hårdt på at lære det danske sprog - som altså ikke er helt nemt. 

IMG 4620

Det svære danske sprog 

Det danske sprog består af ca. 1 million ord, har nogle er verdens længste (prøv fx at stave til: speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode) og har fået tilføjet æ, ø, og å til alfabetet, uden altid at bruge dem dér, hvor det giver mening. ”Hvorfor er der ikke ’æ’ i hest?”, spørger den danske komiker Jakob Taarnhøj fx i et show, som vi indledte med et klip af til opstartsmødet. Her forklarer han på morsom vis, hvorfor det er så svært at lære dansk. ”Jeg har en kæmpe respekt for dem, der forsøger at lærer dansk”, siger han, efter at have specificeret, hvordan vi i et ord som ’eksempel’ ikke udtaler et eneste af ordets tre e’er som et “e”. Vi giver Jakob Taarnhøj ret – kæmpe respekt til vores medarbejdere, der hver uge tager kampen op og dygtiggør sig i det danske sprog både i og udenfor undervisningslokalet.  

 

Øvelse og gentagelse gør mester - så husk at gribe alle muligheder for at tale dansk med vores seje medarbejdere, når I støder på dem! 

IMG 0228

IMG 9110

IMG 6142

IMG 6578

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden