PASSIONERET LEDERSKAB
ÅBENHED OG ÆRLIGHED

Klog på sprog

Kultur- og sprogmøder til glæde og gavn 

Hos en af vores kunder mødes Annette, Christina og Cozina hver tirsdag kl. 15 til en times samtale på dansk om alt mellem himmel og jord. I dag faldt snakken på morgenmad og kalendergaver, på kulturforskellige og sproglige kuriositeter. Kom med indenfor!  

Hvordan lærer man egentlig et sprog? Gennem undervisning eller ved bare at gå i gang med at lytte og tale? De fleste, som har forsøgt sig med den slags, vil sige, at det allerbedste er en kombination af de to ting. Og det er netop, hvad vi forsøger at opnå gennem vores fantastiske sprogmentorer.  

Et selvkørende projekt 

En af de fineste ting, vi har fået sat i gang i 2017, er netop vores sprogmentor-ordning. I samarbejde med FO Aarhus fik vi tidligere på året samlet et par håndfulde gavmilde, dansktalende sprogmentorer og sat hver af dem i kontakt med en Kongsvang-medarbejder. Lige siden har de snakket på livet løs - næsten helt uden indblanding fra os. Det klareste formål er den sproglige støtte og erfaring, som det giver vores medarbejdere. Men det er også et vigtigt kulturmøde mellem mennesker, som har meget at lære om hinanden.  

Når kunden hæver barren 

Ordningen er 100% på frivillig basis, men vi hjælper naturligvis med at facilitere det og bakke det op i det daglige. Men i visse tilfælde kan det også være et fælles samarbejde mellem os og vores kunder. Sådan startede det med Christina og Coziana, to rumænsk-fødte Kongsvang-medarbejdere, der netop mødes med Annette i en time hver uge. Sprogtræningen er blevet en fast del af deres arbejde, og det foregår derfor helt naturligt på deres arbejdsplads, hos vores kunde.  

60 minutters sprogtræning 

Kvinderne bestemmer selv, hvordan de vil organisere de ugentlige møder. Annette fortæller, at det oftest foregår sådan, at hun har taget en bog eller artikel med, som de lægger ud med at læse op fra og tale om. Derudover har hun forberedt et par temaer. Langt det meste af samtalen improviseres dog, og Christina og Coziana har også altid til hjemmearbejde at forberede et par spørgsmål, som de vil spørge Annette om. I dag spørger de til kalendergavetraditionen, som de har set her i Danmark. Sådan drejer samtalen sig naturligt ind på forskellige juletraditioner i Rumænien og Danmark, og alle bliver klogere på både sprog og kultur.  

Tak fordi vi måtte være med til jeres samtale denne kolde tirsdag i december. Og tak til alle sprogmentorer såvel som Kongsvang-medarbejdere, der gør en indsats for at møde hinanden, lære noget nyt og lære fra sig.

Billede2

Billede1

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden