PASSIONERET LEDERSKAB
ÅBENHED OG ÆRLIGHED

Man skal huske at give noget tilbage

AGF Atletiks ungdomsklub er et sponsorat der giver mening

”Det gør mig glad at se de unge blive stærkere og få mere selvtillid” Det er Mookies svar på, hvorfor han i snart 15 år har brugt en stor del af sin fritid som træner i AGF Atletik. Læs med her og få et lille indblik i en aktiv sportsklub i Aarhus, som Kongsvang har æren af at sponsorere. 

Mookie er løbetræner for de 11- til 19-årige, som udgør ungdomsløbeklubben under AGF Atletik. De starter på Aarhus Stadion og løber derefter ud i op til 10 forskellige hold. Klubben er vokset fra en håndfuld løbere til at der i dag er lige omkring 50 friske unge, der troligt trodser det danske vejr flere gange om ugen. Og alt tyder på at Mookie er en central spiller i den udvikling. ”Jeg får masser af hjælp fra forældre og fra de andre trænere, så jeg gør det bestemt ikke alene,” forklarer han dog ydmygt. Han indrømmer, at ting har det med at ske omkring ham. Mennesker træder til og investerer tid og kræfter. Mookies begejstring og evne til at dele gavmildt ud af sig selv, smitter helt naturligt af på folk omkring ham. 

Om AGF Atletik 

På ungdomsholdet er talent for at løbe ikke det vigtigste. Mookie forklarer det sådan: ”Der er plads til alle her. Du skal forstå, at nogle af vores løbere har af forskellige årsager oplevet nederlag i andre sportsgrene. Så kommer de her, og vi finder en plads til dem. Giver dem glæden ved fysisk udfoldelse tilbage. Det er vores allervigtigste opgave.” Trænerne har først og fremmest fokus på at give de unge motivation, selvtillid og gejst. Det er derfor, de kommer tilbage. ”Nogle af dem ender også med at blive rigtigt dygtige løbere. Altså de klarer sig faktisk rigtigt godt,” griner Mookie. 

Fysik og følelser 

Løberne opdeles både efter alder og evner. Det er svært at holde fast i dem, når de begynder at blive teenagere og få andre interesser, men så forsøger man at tilpasse træningen til den enkeltes liv og ønsker. Det er en del af grunden til klubbens vækst. En anden grund er, at det man får her, måske ikke kan fås andre steder i et ungt menneskes liv. Vi siger tit, at man skal tale med de unge i øjenhøjde, men de færreste formår at gøre det. Her er der noget andet på spil. Mookie tager lige så gerne en snak om drengeproblemer som en om seneskedehindebetændelse. Der er kærlige drillerier blandet med alvorlig snak om stress og motivation. ”Jeg kan for det meste mærke, hvis nogen har brug for lidt ekstra opmærksomhed,” siger Mookie. ”Og så får de det. Der skal altid være tid og overskud til en snak om livet.”  

Man skal huske at give noget tilbage

I AGF Atletik bruger de sponsorater til at købe tøj til klubbens medlemmer. Godt løbetøj til al slags vejr, i nogle farver der virkelig vil frem i verden. Selvom løb er en individuel disciplin, så kan det være en fordel at ligne et rigtigt hold med et stærkt fællesskab. Så følger følelsen af fællesskab måske med – og så har man også det at tilbyde de unge løbere. Mookie forklarer at ”Jeg lærer dem at man skal give noget tilbage. Man får ikke noget gratis. De skal kende navnet på de virksomheder, der hjælper os, og de skal være taknemmelige. De skal være bevidste om hvad det kræver at få ting til at ske. Jeg føler også, at jeg skal give noget igen. Engang var jeg en af de forældre der kom og afleverede mine børn, nu giver jeg igen.”

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden