Mens Danmark vågner

28.000 skridt

Mens resten af Danmark så småt er ved at vågne, er der stor aktivitet hos Kongsvangs servicemedarbejdere. Der skrubbes, plejes og poleres energisk i de ellers stille kontorer og institutioner rundt om i landet, så vi andre 8-16-arbejdende er sikret rene skriveborde og tomme skraldespande hver dag, når vi møder ind.

For den morgenfriske servicemedarbejder, Daniel, er der fuld fart over feltet, lang tid før solen står op. Hver morgen klokken 05.15 cykler han de 8 km hen til sin arbejdsplads, og som en bokser klar til kamp pakker han målrettet sin rengøringsvogn og tager straks efter kampen op mod urenheder. Smidigt bukker Daniel sig ned og tørrer fnullermænd af dørlister, og på tå fjerner han spindelvæv fra lofter. Han bevæger sig rutineret og fokuseret igennem bygningen med øjne, der skanner for hver en plet, og hænder, der hele tiden arbejder med klud og moppe. ”Jeg behøver ikke noget fitness-abonnement”, forklarer han, ”fordi jeg træner hele min krop, når jeg er på arbejde”.

Fokus på kvalitet og god service - Daniel konkurrerer med sig selv

For Daniel er intet overladt til tilfældighederne. Han holder øje med uret for at sikre sig, at han overholder tidsplanen. Han konkurrerer med sig selv og forsøger hele tiden at effektivisere egne rutiner, og han tester altid egen rengøring ved at lade fingrende løbe over overflader, mens han bevæger sig rundt i bygningen. ”Jeg vil hele tiden være bedre”, fortæller Daniel, der sætter en stor ære i at holde kunden glad.

Daniel finder stor motivation i at være et godt forbillede for sin søn, og i rengøringsrummet hænger der derfor et billede af sønnen og en perleplade, som han netop har fået af sin søn. Billedet og perlepladen giver Daniel ny energi, hver gang han er i rengøringsrummet.

Og mens vi andre lige så langsomt strækker kroppen ud og brygger dagens første kop kaffe, er de blåt-klædte servicemedarbejdere fra Kongsvang ved at vaske sidste plet af gulvet og banke de sidste dørmåtter af, inden det igen går løs på kontorer og i klasselokaler i det ganske danske land. Og Daniel kan efter 28.000 skridt med god samvittighed spise en morgenbasse til kaffen.

IMG 0296 IMG 0293

 

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden