PASSIONERET LEDERSKAB
ÅBENHED OG ÆRLIGHED

Portræt af en serviceleder

En garvet kvinde i branchen

Joanna startede sin karriere her hos Kongsvang for godt et år siden. Hun er dog en garvet kvinde i Vejle kommune, hvor hun gennem de sidste mange år, har arbejdet indenfor servicebranchen. Joannas erfaring og store netværk i branchen skinner klart igennem i hendes arbejde som serviceleder – særligt når vi taler om evnen til at rekruttere og skabe dygtige medarbejdere, samt tilfredse kunder.

Én af årsager til Joannas skift til Kongsvang var, at hun følte virksomheden kunne tilbyde noget andet, end hvad hun ellers har mødt i branchen.

“Her tror man på, at det værdifulde samarbejde skabes i fællesskab – at hvis Kongsvang investerer i sine medarbejdere, investerer medarbejderne også i Kongsvang. Om det er med uddannelse, juletræsfester, fejring af jubilæer eller noget helt fjerde – der er ingen, der er usynlige medarbejdere i Kongsvang!”

 

Serviceleder med arbejdshandsker på

Joanna griner, mens hun fortæller, at hun i dagens anledning har sin Kongsvang-skjorte på, da hun ellers ofte ses i sin Kongsvang t-shirt, når hun arbejder tæt sammen med sine medarbejdere. Joanna går nemlig meget op i, at de kan se og mærke, at hun er klar til at give en hånd med og er der for dem.

Hun besøger dem systematisk og afsætter tid til at tale og arbejde sammen med dem, for at blive klogere på, hvad der rører sig i deres dagligdag. Både for at kunne spotte og hjælpe de steder, hvor medarbejderne har brug for et par gode fifs og inputs til deres arbejdsmetoder, rutiner, dosering og ergonomi. Men også de steder, hvor hun har assistenter, der gør det rigtig godt og dermed kan være en god inspiration for det øvrige team. Alt sammen for at sikre, at de har de bedste forudsætninger for at lykkes i deres arbejde.

 

Bedre, hurtigere og klogere medarbejdere

Selvom Joanna lægger stor vægt på at styrke hendes team i nær tilknytning til deres daglige arbejde, understreger hun også at det gør en kæmpe forskel, at vi I Kongsvang underviser vores medarbejdere i Kongsvang Academy.

”Jeg har flere gange oplevet at erfarne servicemedarbejdere, som har været på servicemedarbejderkursus i Kongsvang Academy, kommer tilbage og fortæller at de er blevet bedre, hurtigere og klogere på deres arbejde. Det er da fedt!”

Joanna fremhæver i samme forbindelse, at det er utroligt givende, at hendes kvalitetsassistenter og tilsynsassistenter bliver tilbudt danskundervisning i arbejdstiden. Det styrker deres kommunikation og dermed samarbejdet med medarbejderne og kunderne.

 

Et dansk hjerte med rødder i Polen

Joanna er født i Polen, men har aldrig følt sig helt hjemme dér. Noget andet trak i hende – og I en alder af 21 år tog hun derfor en beslutning om at flytte til Danmark. Her mødte hun sin mand, som hun har fået to børn sammen med. Trods beslutning om at flytte til Danmark, oprindeligt var tænkt som et midlertidigt eventyr, følte hun sig hurtigt hjemme og godt tilpas. Derfor besluttede hun sig også hurtigt for at starte på sprogskole og søge job, for at opbygge et godt netværk.

 

Det gode netværk er altafgørende

Joanna’s erfaring i rengøringsbranchen har blandt andet lært hende vigtigheden af god kundepleje. For at skabe og pleje den god relation til sine kontaktpersoner, prioriterer Joanna derfor at besøge dem ofte.

Dagen med Joanna bød derfor på besøg hos tre af hendes kunder. Møderne emmede af en positiv relation, tillid og kampgejst mellem hende og kontaktpersonerne – et fælles samarbejde og mål om at få rengøringen til at fungere bedst muligt på de enkelte steder.

 

Hårdt arbejde betaler sig

På vores sidste stop, havde der tidligere været lidt problemer med kvaliteten af rengøringen på toiletterne. Vi gik derfor en runde for at tjekke dem og kunne glædeligt konstatere, at de nu var rengjorte efter alle kunstens regler. Joanne var derfor godt tilfreds da vi gik mod udgangen.

Vi nåede dog ikke langt, før vi løb ind pedellen (kontaktpersonen) på stedet. Han stoppede ivrigt Joanna med et kæmpe smil og fortalte, at ‘Servicemægleren’ havde været forbi på et af deres uanmeldte servicetjek og at Joanna’s team på stedet havde scoret topkarakterer. Joanna virker nu ikke bare tilfreds, men virkelig glad og stolt på teamets vegne. Hun klappede, smilede og lignede én, der netop havde bestået en vigtig eksamen.

En bedre afrunding på dagen, kunne vi vist ikke få!

 

Joanna 1

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden