PASSIONERET LEDERSKAB
ÅBENHED OG ÆRLIGHED

Praktiksamarbejde med Varde Kommune

Praktiksamarbejde med Varde Kommune

I Kongsvang ser vi mangfoldighed og kulturrigdom som en styrke på arbejdspladsen. Vi har en stor gruppe mennesker, som endnu ikke er integreret i det danske samfund og som kan have svært ved at træde direkte ind i et arbejde. De har brug for lidt ekstra hjælp til at komme i gang. Derfor har vi startet et samarbejde med Varde Kommune om helhedsorienterede praktikforløb.

Hvad er praktik og arbejde i Danmark?

Projektet blev søsat mandag den 13. marts, da vores HR- og Uddannelseskonsulent Cathrine holdt møde i Varde med fire kommende Kongsvang-praktikanter samt to lokale mellemledere. Her blev praktikanterne forberedt på hvad det vil sige at indgå i en praktikaftale med Kongsvang, og de lærte en masse om forhold, forventninger og krav på det danske arbejdsmarked.

Uddannelse i Kongsvang Academy

Blot et par dage senere stod den på undervisning i vores servicemedarbejdermodul i Kongsvang Academy. Det foregik som altid på kontoret i Åbyhøj, og foruden de fire praktikanter fra Varde havde vi inviteret to andre mulige kandidater til praktikstillinger. Modulet dækker over alt fra Kongsvangs værdier til procedurer for rengøring og hensigtsmæssige arbejdsstillinger. Dermed forsøger vi at lægge kimen til succes i praktikforløbet og sørge for at praktikanterne er godt klædt på – helt fra start.

Næste skridt: Integrationsuddannelse

Vores klare mål med disse praktikanter er at få dem i job – gerne i Kongsvang, men ellers som forberedende springbræt til ansættelse på det danske arbejdsmarked. To af praktikanterne er derfor startet op i et IGU-forløb. Det er en integrationsuddannelse for flygtninge, der kombinerer arbejde i Kongsvang, deltagelse på AMU-kurser og deltagelse i danskundervisning. Sådan dygtiggør praktikanterne sig gennem både praktisk, faglig og sproglig opkvalificering, og de bliver mere trygge og selvsikre. Og samlet set gør de sig langt mere attraktive for en arbejdsplads i Danmark.

Vi glæder os til at se praktikanterne udfolde sig i Kongsvang – de har allerede udvist stort engagement og er kommet rigtig godt fra start!

IMG 8156

IMG 8169

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden