PASSIONERET LEDERSKAB
ÅBENHED OG ÆRLIGHED

Sats på HR

Skab værdi gennem uddannelse

1. december 2014

Kongsvang er en virksomhed, der tager afstand fra de fordomme, der ofte er forbundet med vores branche – og vi arbejder hver dag for at praktisere det gode eksempel og vise omverden, at rengøringsbranchen råder over mange dygtige og engagerede medarbejdere, der hver eneste dag skaber værdi og glæde hos mange danske virksomheder og institutioner.

Vil uddanne ildsjæle

I Kongsvang ønsker vi at uddanne ildsjæle, der brænder for servicefaget og dermed ønsker at gøre en forskel. Det betyder, at vi gennem uddannelse ønsker at styrke den enkelte medarbejders faglige profil.

Når medarbejdere trives og føler sig hørt, afføder det ligeledes en naturlig lyst til at skabe gode resultater i sit arbejde. Det er derfor et fælles ønske fra Kongsvangs ledelse, at alle vores medarbejdere gennem uddannelse opnår en tryghed i deres kompetencefelt, lære at afkode deres kontaktpersoner og dermed forstå vores kunders behov, således rammerne for et værdifuldt samarbejde allerede grundlægges fra vores første møde med kunden.

I Kongsvang ønsker vi, at skabe karriereveje for vores medarbejdere – og uddannelsespakker til alle virksomhedens stillinger, således vi har veluddannede og glade medarbejdere hele vejen rundt i virksomheden. 

Styrkelse af HR afdelingen

For at vi kan realisere denne drøm til fulde har vi valgt at styrke Kongsvangs HR afdeling. Dette har blandt andet betydet ansættelsen af Rikke Eriksen, som ny HR & Uddannelseskonsulent.

”Rikke kommer primært til at fokusere på vores uddannelse af driftsaspiranter og mellemledere – og kommer med en masse spændende erfaring, der gør at vi kan udvikle og optimere vores uddannelsesprogram endnu mere”, fortæller HR Chef Martha Rygaard Sørensen.

Samtidig er Helene Graabæk Gamsgaard, som indtil december 2014 har arbejdet som kontorassistent i Løn & Personaleafdelingen, blevet ansat som HR & Udviklingskonsulent.

”Helene har en masse erfaring og kender vores virksomhed ud og ind – med hendes bidrag kan vi virkelig få sat gang i udviklingen og optimeringen af arbejdsprocesser i hele virksomheden og derved nå helt ud til alle vores timelønnede medarbejdere”, siger Martha Rygaard Sørensen, som selv har fået titlen som HR Chef i den nye organisering af HR afdelingen.  

Mere uddannelse i 2015

Det vil derfor betyde, at i løbet af 2015 vil den enkelte medarbejder i Kongsvang blive præsenteret for flere uddannelses – og udviklingstiltag med henblik på at styrke virksomhedens faglige serviceydelser samt fremme medarbejdernes karriere- og udviklingsmuligheder

Ikke-navngivet

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden