Speciale i kvalitet

2. afsnit i Kongsvangs trainee-føljeton

Kongsvangs fire trainees er nu næsten halvvejs inde i uddannelsesforløbet. I den sidste uge inden jul bestod de hver især den eksamen, der afslutter modul 2: Kvalitet – specialopgaver. Det har været et modul, hvor både trainees og undervisere virkelig er blevet testet i deres tekniske kunnen.

Specialopgaver er rengøringsopgaver, der går ud over den almindelige rengøring. Så snart du har med specialopgaver at gøre, så skal du have fat i særligt udstyr og dertil have en teknisk faglighed omkring især udstyr og midler. På modul 2 har vi været igennem de vigtigste af disse discipliner – skumrengøring, tæpperens, hovedrengøring, oliering og polish - og inddraget fageksperter til at bidrage med vigtig viden til hver eneste undervisningsgang. Den slags opgaver varetages dagligt ude hos Kongsvangs kunder, og derfor skal vores trainees selvfølgelig lære at mestre dem.

Undervisning fra kvalitetseksperterne

HR og Uddannelseskonsulent Anne Sofie, som er den primære tilrettelægger af undervisningen, har til dette modul trukket på de bedste kræfter i virksomheden, når det kommer til kvalitet. ”Vi har været ude hos en kunde hver uge, og vores trainees er blevet undervist på stedet i den allermest praktiske forstand. Derudover har de lært om brug, vedligeholdelse, fejlfinding på forskellige maskiner, om hovedrengøring og meget andet. Og de har simpelthen klaret det så godt. Jeg er vildt stolt af dem,” fortæller Anne Sofie.

Også kvalitet i undervisningen

Hver undervisning er groft sagt delt op i tre dele. Først gennemgår vores fageksperter alt det grundlæggende omkring den pågældende specialopgave, herunder hvordan du læser kontrakten korrekt, dernæst demonstreres det tekniske, og endelig skal hver trainee selv prøve at udføre specialopgaven fra start til slut. Her forventes det at man beskriver og begrunder hvert skridt i processen. ”Min vigtigste rolle,” forklarer Anne Sofie, ”er at sørge for at de får noteret den nye viden ned på en struktureret måde, og at de får stillet de rigtige spørgsmål og dermed udnyttet den store faglighed, vi får stillet til rådighed.” Kombinationen af faglig ekspertise og en aktivt deltagende undervisningsfacilitator sikrer uddannelsens høje kvalitet og de bedst mulige læringsforhold for vores trainees.

Indsigt i specialopgaver

Det er ikke kun vores trainees, der lærer noget i dette forløb. Anne Sofie fortæller om modul 2: ”Ja, jeg har også lært en masse! Jeg har fået en ny indsigt i den ekspertviden, vi har her i virksomheden. Jeg er blevet klogere på, hvad det kræver at levere en fyldestgørende service hos den enkelte kunde. Der indgår ofte en af de her specialopgaver, som rent teknisk kan være ganske krævende. Men vores trainees har virkelig suget til sig af viden og tilegnet sig nye færdigheder på en meget overbevisende måde.”

Kvalitetsgodkendt

Kvalitetschef i Kongsvang, Bozena, er en af dem, der er trådt til ved flere lejligheder som intern underviser, og hun fungerede desuden også som censor ved eksamen. Bozena bekræfter, at modul 2 er gået over al forventning: ”Altså, de var så godt forberedt til eksamen og faktisk alle meget sikre i både den praktiske udførsel af opgaverne og i de tekniske besvarelser. Der var ikke noget at komme efter. Sprogligt er der stadig noget at arbejde med, men det tager jo altså også lidt længere tid. Og fagligt er de helt med, så de kan sagtens være stolte af deres indsats indtil videre - det er jeg i hvert fald.”

Tillykke til alle med de beståede eksamener på modul 2! Og tak til alle, der bidrog til endnu et succesfuldt uddannelsesmodul af tårnhøj kvalitet.

IMG 20171208 170942

IMG 20171214 181815

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden