PASSIONERET LEDERSKAB
ÅBENHED OG ÆRLIGHED

Tillægsord til 300, tak!

Jeopardy - traditionen tro

Det er nærmest blevet en tradition; Sidste undervisningsgang på danskholdene, og der skal spilles Jeopardy. Der skal repeteres og dystes i al det danske, som danskkursisterne har lært i løbet af foråret, og denne gang hed kategorierne "Navneord", "Blandet grammatik", "Tillægsord", "Verber" og "Om Danmark".  

Redigeret 1

Opdelt i to hold satte vores danskstuderende Kongsvang-medarbejdere alt ind på at vinde. Begge hold valgte spørgsmål til 500 points først, da de her så chancen for at score flest point. Vindermentaliteten var med andre ord på sit højeste. Men hvad er det nu lige, der karakteriserer fælleskønsord? og hvad er det nu for nogle tillægsord, der slutter på st?  

Der blev holdt skarpt øje med uret, når modstanderholdet fik læst et spørgsmål op af vores danskunderviser Karin, og der blev diskuteret intenst, hvad svarene på spørgsmålene kunne være. Når der blev svaret rigtigt, gav det anledning til at juble, godmodigt at hovere og med et glimt i øjet at drille modstanderholdet. 

Til slut blev der trods tæt løb fundet et vinderhold, og efter jubel og high fives havde lagt sig, blev det fejret med kage og hyggesnak.  

Redigeret 4

 

Dansk i andre rammer - en tur i regnbuen 

For vores øvede danskhold gik turen videre til ARoS. På kursisternes eget initiativ var der planlagt en tur til det prisvindende kunstmuseum, hvor især en tur i Regnbuen fungerede som trækplaster. Men mens udsigten ud over Aarhus for de fleste blev nydt med fulde drag, var der andre, som havde det liiiidt svært ved at slappe af og nye turen i Regnbuen 50 meter over jorden.  

Udover en god oplevelse gav turen ikke mindst anledning til en masse snak og udfoldelse af det danske sprog i anderledes rammer. Og efter oplevelsen i Regnbuen fortsatte danskholdets snak over en kop kaffe, hvor der også blev plads til at vende den snart forestående eksamen. For i denne uge går det løs for alle tre danskhold med eksamener i alt det, som de er blevet undervist i i Kongsvang Academy i forårets dansk-sæson.  

Vi ønsker alle medarbejdere fra de tre danskhold mange gange held og lykke med eksamen. Vi hepper på jer og krydser fingre for, at jeres hårde arbejde giver pote, og at det kommer til at gå jer alle godt! 

Natalia

Faelles

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden