PASSIONERET LEDERSKAB
ÅBENHED OG ÆRLIGHED

Vi har svaret – I stiller spørgsmålet

Jeopardy! med danskholdet

Alle der har modtaget undervisning ved, at det kan være strengt at holde koncentrationen i flere timer i træk. Når danskundervisningen går i gang for vores medarbejdere om formiddagen, har flere af dem tilmed været tidligt oppe og arbejde forinden. Sådan er vores virkelighed, hvorfor man er tvunget til at tænke i kreative løsninger. Det er heldigvis ingen sag, når man er velsignet med en dygtig underviser.

Karin, som underviser Kongsvangs medarbejdere i dansk, er mester i at tænke ud af boksen og finde på idéer, der får medarbejderne op af stolene. Den forgangne måned har der således været ekstra gang i den hos et af danskholdene, hvor medarbejderne har konkurreret mod hinanden i en seriøs omgang Jeopardy!.

Jeopardy! er et klassisk amerikansk tv-show med spørgsmål, svar og præmier, som blev sendt første gang tilbage i 1964. Det er siden kopieret og produceret i et utal af lande og er kendt af de fleste, uanset nationalitet. Jeopardy! adskiller sig fra andre quizzer i paratviden ved at svaret ikke godkendes, med mindre det bliver stillet som et spørgsmål. Det vil sige alle svar skal starte med et passende hv-ord. 

Denne detalje gør quizzen til en oplagt, lærerig leg for et danskhold, som har brug for at øve sig i at passe spørgsmål og svar sammen og at bruge korrekt ordstilling især i forbindelse med spørgsmål, fortæller Karin. Medarbejderne har været delt op i tre hold, og hvert hold har selv fundet på kategorier og formuleret svar, som de to andre hold under quizzen skulle gætte spørgsmålene til. 

Med skiftende hold ved roret har Kongsvangs Jeopardy! forløbet over tre uger. Og selvom bølgerne af og til gik lidt højt, så kom alle helskindede igennem med ny viden i rygsækken og lidt bedre forståelse for de sproglige finurligheder ved spørgsmål og svar. 

IMG 1022

IMG 1028

Læs mere

Læs mere om Kongsvangs DNA her...

Flere nyheder

Klik for at komme tilbage til nyhedsforsiden