Kongsvang

Lær Dansk – Online sprogundervisning

En forhindring som viste sig at blive en succes

Da covid-19 ramte og satte en stopper for vores fysiske undervisning i dansk, valgte vi i Kongsvang at tage udfordringen op og tænke kreativt. Det viste sig heldigvis at bære frugt og blive en succes.

 

Det sociale ansvar og projektets opstart

I Kongsvang mener vi det er vigtigt at tage et socialt ansvar og tænke ud af boksen når det kommer til udvikling af vores medarbejdere. I en branche hvor mange af vores ansatte har vidt forskellige kulturelle og sproglige baggrunde, har vi derfor udviklet et internt sprogakademi. Her underviser vi i basis dansk, et gratis tilbud til de medarbejdere som godt kunne tænke sig at lære det danske sprog bedre at kende.

Ideen udsprang af at vi oplevede at vores medarbejdere ofte ikke havde et godt nok basissprog til at deltage i landets FVU danskundervisningstiltag. Da vi i høj grad oplever hvordan trivslen og fagligheden blomstrer når vores medarbejdere har mulighed for, både i arbejdslivet og det private, at kommunikere med hverdagsdansk, ja så greb vi bolden og fik stablet et akademi for danskundervisning på benene – in house.

Covid-19 ville imidlertid forsøge at spænde ben for projektet, da det i lang tid ikke var muligt med fysisk fremmøde. I Kongsvang gik vi derfor endnu engang i tænkeboks, og fik i samarbejde med vores seje danskundervisere stablet en online platform på benene. Platformen giver vores medarbejdere mulighed for at lære dansk lige hvor og hvornår det passer dem, i helt eget tempo.

Den fleksible løsning

Det har vist sig at være en stor succes, som giver et godt supplement til at lære sproget. Det er en fleksibel løsning som giver medarbejderne mulighed for i eget tempo at snuse til opgaver, se videoer og på den måde starte med at lære sproget og den danske kultur bedre at kende. Særligt er det en succes for medarbejdere der er geografisk eller tidsmæssigt udfordret af vores fysiske undervisning, hvor de nu alligevel har mulighed for at lære dansk. Vi har derfor valgt at holde fast i vores online Lær Dansk læringsplatform som nu virker som et fleksibelt supplement til vores øvrige undervisning.

Vores skønne kollega Vironica er en af dem der har haft stor glæde af den online Lær Dansk platform og udtaler
“Disse dansk sprogkurser har hjulpet mig meget. Jeg taler nu dansk både med min chef og mine kollegaer” – Vironica
Det er tydeligt at mange af vores medarbejdere finder stor værdi i tiltaget, så vi er stolte fortsat at kunne hjælpe dem med den personlige og faglige udvikling.
Vironica er en af de medarbejdere der har nydt at kunne lære dansk ved hjælp af vores danskundervisningsplatform. Hun kan allerede nu mærke hvordan undervisningen har gjort det lettere at lære sproget og dermed kunne kommunikere bedre med kollegaerne.