Kongsvang

Når dansk undervisning åbner døre

Miruna og Cristian der netop har bestået FVU start

Vi er stolte af at tilbyde lønnet danskundervisning til vores medarbejdere

Miruna og Cristian der netop har bestået FVU start
Her ses Miruna og Cristian der velfortjent har bestået deres FVU-start prøve

I Kongsvang arbejder vi løbende på at løfte kompetencerne hos vores medarbejdere. Da vi er en multikulturel virksomhed med mange tosprogede medarbejdere, har dansk undervisning særlig høj prioritet hos os.

Samarbejde med SBA og AOF

Vi har som mange af vores kollegaer i branchen længe kæmpet for at gøre det mere tilgængeligt for vores medarbejdere i rengøringsbranchen at lære dansk. Vi har derfor i samarbejde med Servicebranchens arbejdsgiverforrening (SBA) fået stablet et fantastisk koncept på benene, hvor vi sammen kan hjælpe vores medarbejdere med at udvikle sig sprogligt.

Videreudvikling af en kerneværdi

I Kongsvang har vi længe tilbudt intern dansk undervisning rundt omkring i landet, og tilbudt online læringsplatform som supplement – Læs mere om det her. For os i Kongsvang er det nemlig vigtigt at prioritere udvikling af vores medarbejdere højt – både på det faglige og på det personlige plan. Sproget gør det lettere at forstå den omverden man lever i, og dansk er derfor væsentligt i forhold til integration. Det mener vi i Kongsvang er et fællesansvar, vi som virksomheder skal understøtte på bedst mulig vis. Med SBA samarbejdet får medarbejderne nu en enestående mulighed for at gå til dansk og samtidig få løn for deltagelsen.

En succeshistorie

Allerede nu har vi en masse medarbejdere der går til dansk hos AOF som indtil videre har vist sig som en stor succes.

Vi har nemlig allerede kunnet fejre Virgil, Justyna, Miruna og Cristian som netop har bestået FVU-start forløbet, og nu kan komme videre på FVU trin 1. Tidligere på året bestod vores serviceleder Mira sin sidste prøve på  trin 4, og kan nu prale af et flot eksamensbevis i dansk, som svarer til en 9. klasses eksamen.

Dansk er ikke et let sprog at lære, og vi er derfor uendeligt stolte af de medarbejdere som med stort engagement kaster sig ud i at øve og lære det danske sprog.

Undervisning der skaber sammenhold

Både Virgil og Justyna synes dansk er svært at lære: “Jeg er for gammel til at lære sprog, men jeg prøver!” siger Justyna med et stort grin, men tilføjer at hun elsker at gå til dansk. Især fordi hun kan gå sammen med sine kollegaer, hvor de lærer hinanden at kende på en ny måde og skaber et stærkt sammenhold. Vi har medarbejdere i alle aldre, der går til dansk, men netop fællesskabet og det at have nogen at øve sig med, er noget de alle sætter særligt stor pris på.

Forstå din omverden bedre

Flere af vores medarbejdere startede til dansk for at blive bedre til at kommunikere med deres kollegaer og kunder på arbejdet. De opdager dog hurtigt, at det også hjælper dem på den private front. Blandt andet fortæller flere at det er lettere at kommunikere med folk de møder i supermarker, hvis de er til lægen, eller med deres børns undervisere og meget mere. Dansk er derfor ikke kun noget der udvikler en arbejdsmæssigt, men også på det personlige plan og i hverdagen efter arbejde.

Dansk åbner nye døre

Når det kommer til karrieredrømme er dansk sproget også et vigtigt skridt i den rigtige retning. Flere af vores medarbejdere er taget et skridt op af karrierestigen til en ny stilling med mere ansvar efter at have gået til dansk undervisning og mærker virkelig, at sproget har hjulpet dem på vej.

Undervisning tæt på medarbejderne

For os har det særligt været vigtigt at kunne tilbyde dansk undervisning tæt på vores medarbejdere, så det er let at komme til og fra. Vi har derfor nu hold i både Aalborg, Esbjerg, Odense, København og vi har flere hold på vej.

Vil du med på holdet? Søg uopfordret eller se vores ledige stillinger her.