Kongsvang

Ny sponsoraftale med Danmarksmester

Et godt sponsor-samarbejde bliver nu forlænget. Kongsvang fortsætter som hovedsponsor for 800-meter-løberen, Mathilde Diekema Jensen.

Med en personlig rekord på 02.05.32 er OL-drømmen indenfor rækkevidde. Mathilde Diekema Jensen er aktuelt Danmarks hurtigste kvinde på 800 meter-distancen – både indendørs og udendørs. Og drømmen om OL i 2021 bliver nu hjulpet på vej af et forlænget sponsor-samarbejde med Kongsvang Cleaning & Facility.

Det nye sponsorat skal sikre, at Mathilde fortsat får ro og overskud til at fokusere på sin træning og jagten på de eftertragtede OL-pladser:

– Vi følger Mathilde med stor fornøjelse her i Kongsvang. Hun har gjort det fantastisk godt i 2019, og vi ved, at hun har potentialet til endnu mere, så vi er stolte over at kunne hjælpe hende på vej. Det kræver blod, sved og tårer at dyrke eliteidræt på Mathildes niveau, men det kræver også, at rammerne er på plads, og her spiller økonomien altså en rolle. Hun har brug for mere end moralsk opbakning for at nå sine mål, og vi er enormt glade for, at vi også kan hjælpe med den del, siger Christina Nyhus, direktør i Kongsvang Cleaning & Facility.

Aftalen indebærer desuden, at Mathilde vil blive involveret i arrangementer hos Kongsvang. Ikke mindst som indpisker og holdkaptajn til DHL-stafetten.

Jeg er stolt af den aftale

Forlængelsen af sponsoratet giver Mathilde mulighed for at deltage i internationale stævner, købe det nødvendige træningsudstyr og få massage eller kiropraktorbehandling, når behovet opstår. Men Mathilde ser også sponsoratet som en anerkendelse af hendes indsats, og derfor er hun særligt stolt over forlængelsen:

– Jeg er da superstolt over, at Kongsvang fortsat vælger at støtte mig. Jeg har haft en rigtig god sæson i 2019, hvor jeg har levet op til mine mål, og jeg ser det her som en anerkendelse af mine præstationer. Det betyder rigtig meget for mig at få den opbakning. Og så betyder det jo helt konkret, at jeg meget bedre kan fokusere på at løbe stærkere og nå mine næste mål, fortæller Mathilde.

Udover at passe sin træning, læser Mathilde biologi på Aarhus Universitet. Og selvom hun studerer på nedsat tid, for at få tid til at træne, så fylder de to dele tilsammen så meget, at det ikke er muligt for hende at arbejde ved siden af.

– Det er dyrt at være elite-sportsudøver på det her niveau, og det kræver, at jeg kan fokusere min energi, og at jeg har mulighed til at restituere ordentlig imellem træningerne. Det kan jeg med Kongsvangs hjælp, siger hun.

Fakta om Mathilde

Alder: 26. år

Klub: Aarhus 1900

Næste mål: At løbe 800 meter på 2.02.50, som er kravet til EM i August. “Så er vi ovenud tilfredse, og så er jeg tæt på OL-kravet til næste år”, siger hun.

Personlig rekord på 800 meter: 2.05.32

Største bedrifter: Vinder af indendørs DM 2019. Vinder af udendørs DM 2019. Vinder af indendørs DM i 2020.

Den store drøm: At komme med til OL (og slå den danske rekord på 2.00.95) Løbet siden: Maj 2018. “Men jeg har altid dyrket sport. Har dyrket højdespring, trespring og 7-kamp, men fandt så ud af, at jeg var virkelig god til 800 meter”.

Løbet siden: Maj 2018. “Men jeg har altid dyrket sport. Har dyrket højdespring, tresport og 7-kamp, men fandt ud af, at jeg var virkelig god til 800-meterløb”.

Nyhed: 1. april 2020. Tekst og foto: Peter Lund Krogsøe